Omgeving

Calpe en zijn (t)rots, de Penon d'Ifach

Calpe is een oud visserstadje, aan de voet van de Ifach, de alombekende rots die als een baken uit de zee oprijst. In het haventje vind je de beste visrestaurantjes met waar de vis rechtstreeks vanuit de dagelijkse veiling wordt aangevuld. 

De oude stad ligt een beetje afzijdig van de 2 toeristische stranden, de Playa de la Fossa en de Playa Arenal-Bol en is 's zomers een zeer gezellige bedoening met de vele terrasjes in de kleine straatjes. 

 

 

Topplek voor fietsers en wandelaars

In Calpe zijn een tiental wandelroutes, van makkelijk tot vrij moeilijk, met paden die je tot boven op de Sierra de Bernia leiden.  De wandelroute op de Penyal d'Ifach is kort maar pittig en men kan daarvoor maar best goede wandelschoenen voorzien. Een uitdaging dus, maar het zicht van boven op de rots over de kustlijn van de Marina Alta is adembenemend en beslist de klim waard.  Bij mooi weer kan men Ibiza zien liggen. 

De streek van Calpe is ook zeer gekend bij wielerfanaten en verschillende professionele wielerploegen doen hier jaarlijks hun wintertraining. Het zachte klimaat en de pittige hellingen en cols zijn hier niet vreemd aan.  In Calpe is er voldoende mogelijkheid om (elektrische) fietsen te huren, soms ook met begeleiding. 

Sporten en zo...

Verder zijn er nog veel andere sportieve mogelijkheden. In  Cala Les Bassetes kan je kajakken, zeilen, duiken, windsurfen en paddleboarden. Ook snorkelen en jetskiën behoort tot de mogelijkheden. 

Op wandelafstand is er de Club Hipico de Calpe, het paardensportcentrum dat je vanuit het huis ziet liggen. 
Op 8 minuutjes kan men padellen of tennissen in de Club Tenis de Calpe en ietsje verder , op 20 minuutjes is er de Club Ifach de Golf. 

Daguitstapjes

Volgende daguitstapjes in de regio zijn een must :


- Valencia , een zeer mooie oude stad met mooie oude gebouwen en pleinen, maar vooral ook gekend voor zijn futuristisch stadsgedeelte van Kunst en Wetenschap

- De watervallen van Algar, heel mooi watervallencomplex waar je ook een verfrissende duik kan nemen

- Het kasteel van Guadalest en het stuwmeer

- De vallei van Jalon of Xalo

- Altea, het witte dorp

- Villajoyosa, kleurrijk vissersdorp

 

In het huis ligt een informatiemap met de meeste toeristische bezienswaardigheden, adresjes, wandelroutes en toeristische boeken waar u zeker uw gading zult vinden. 

Voor en met kinderen ...

In deze buurt zijn er maar liefst 6 (pret)parken.

- Terra Mitica : attractiepark 
- Aqualandia : één van de grootste waterparken ter wereld 
- Mundomar : Vogel- , zeehonden - en dolfijnenshow
- Safari Aitana : Dierenpark in het mooie Aitanagebergte
- Dinopark Algar : vlakbij de watervallen van Algar
- Terra Natura en Aquapark bij Benidorm